Ψυχοθεραπεία Gestalt και Τάι Τσι Τσουάν

Εισήγηση στο 2ο Διαδικτυακό Πανελλήνιο Συμπόσιο για το Τάι Τσι & το Τσι Γκουνγκ

Gestalt Ται Τσι Ψυχολόγος Αθήνα Therapy Spot

 

Με μεγάλη μας χαρά και τιμή σας προσκαλούμε στο 2ο Διαδικτυακό Πανελλήνιο Συμπόσιο στο Τάι Τσι & το Τσι Γκουνγκ, στο οποίο φέτος συμμετέχουμε παρουσιάζοντας την εισήγησή μας σχετικά με τη Θεραπεία Gestalt και το Τάι Τσι Τσουάν.

 

Τίτλος και περίληψη εισήγησης:

ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΙΑ GESTALT & ΤΑΙ ΤΣΙ ΤΣΟΥΑΝ της Κωνσταντίνας Μπασκουρέλου, Bsc., MA.

Τόσο το Τάι Τσι όσο κι η ψυχοθεραπεία Gestalt αποτελούν μεθόδους αύξησης της επίγνωσης, αποκατάστασης της ενότητας της ύπαρξης και βελτίωσης της υγείας. Ο κοινός τους τόπος, το σώμα, είναι το “δοχείο” μέσα στο οποίο πραγματοποιείται η θεραπεία. Στόχος της δουλειάς με το σώμα είναι να βρούμε το “γιατρικό για το διασπασμένο άνθρωπο”: να βοηθήσουμε το άτομο να ξανασυστηθεί με το σώμα του και να συνδεθεί με τον εαυτό του και τους άλλους.

Στην παρουσίαση αυτή θα δούμε πώς το Τάι Τσι, μέσω της πλούσιας κιναισθητικής εμπειρίας που προσφέρει, μπορεί να συνοδεύσει άρτια, να διαφωτίσει και να γειώσει τις επιγνώσεις και τις αλλαγές που συμβαίνουν μέσα στην ψυχοθεραπευτική διαδικασία.

Θα μιλήσουμε για τις περιοχές που οι δύο αυτές τέχνες συναντιούνται και αλληλοσυμπληρώνονται, καθώς και για τη σημαντική συμβολή της άσκησης στο Τάι Τσι στο να καλλιεργήσουμε στην πράξη ένα νέο τρόπο να κινούμαστε, να δρούμε και να υπάρχουμε.

 

Δελτίο τύπου:

 

2ο Διαδικτυακό ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΜΠΟΣΙΟ

ΓΙΑ ΤΟ ΤΑΙ ΤΣΙ & ΤΟ ΤΣΙ ΓΚΟΥΝΓΚ 2023

GOLDEN TALKS

ΟΙ ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ ΤΟΥ ΤΑΙ ΤΣΙ ΤΣΟΥΑΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΤΣΙ ΓΚΟΥΝΓΚ – TAI CHI CHUAN & QI GONG PERSPECTIVES

Ημερομηνία διεξαγωγής: ΣΑΒΒΑΤΟ 28 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2023 και ΩΡΑ 18.00

 

7 εκλεκτοί καλεσμένοι εισηγητές – 7 προφορικές διαλέξεις

Φέτος έχουμε την τιμή να υποδεχτούμε τους εξής εισηγητές:

Την Ελευθερία Καζαντζή, τον Δημήτρη Πιτιανούδη, τον Θέμη Βλάχο, τους Κώστα Αθανασίου και Κώστα Μούκα από την Parawushu Ελλάδας, την Κωνσταντίνα Μπασκουρέλου και την Βασιλική Παπαδάτου.

Η οργανωτική επιτροπή του Συμποσίου σας καλωσορίζει στο 2ο διαδικτυακό Πανελλήνιο Συμπόσιο για το Ται Τσι & το Τσι Γκουνγκ 2023 Golden Talks

Το φετινό Συμπόσιο για το Τάι Τσι & Τσι Γκουνγκ είναι η δεύτερη διοργάνωση που έχει ως σκοπό την εμπεριστατωμένη ενημέρωση των ασκούμενων και των εκπαιδευτών/ριών/δασκάλων στις πρακτικές αυτές, στις εφαρμογών αυτών και στα αποτελέσματα της επιστημονικής έρευνας.

Η δημιουργία μιας διαδικτυακής πλατφόρμας ανταλλαγής του τεράστιου θησαυρού γνώσεων, της ιστορίας και των εξειδικευμένων πεδίων μελέτης και εμβάθυνσης αποτελούν τους βασικότερους άξονες.

Σκοπός αποτελεί η προαγωγή του Τάι Τσι και του Τσι Γκουνγκ, η υποστήριξη και η επιμόρφωση του/της ασκούμενου/νης και εκπαιδευτή/ριας /δασκάλου/ας που επέλεξε να αφοσιωθεί στις παραπάνω τέχνες.

Απευθύνεται σε όσους επιθυμούν και αναζητούν την καλύτερη κατανόηση, την διερευνητική μελέτη και την ανταλλαγή εμπειριών και γνώσεων μέσα από ένα ειλικρινή διάλογο που διέπεται από αμοιβαίο σεβασμό και κανόνες καλής συνεργασίας.

πανελλήνιο συμπόσιο ται τσι
 

Οργανωτική επιτροπή του Συμποσίου

 

  • Δρ. Βασίλης Δρούγας, BSc.MSc.PhD, Cheng Dao Academy of Tai Chi Chuan, Άρτα
  • Έμη Χατζηπαναγιώτη, Msc., Phd Candidate, Κέντρο Tai Chi Chuan ‘Yang Sheng’ Ξάνθης, Πολιτιστικός & Επιστημονικός Σύλλογος Π.Ε.Σ.’Η τέχνη του Ζήν’, Ξάνθη
  • Δημήτρης Τσολακίδης, Flow Taiji Center, Αθήνα.

 

Μπορείτε να δείτε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πλήρες πρόγραμμα, τους εισηγητές, και τη δυνατότητα δωρεάν εγγραφής στον ακόλουθο σύνδεσμο:

https://sites.google.com/view/panhellenic-taichi-symposium/