Οι Υπηρεσίες μας

Στο Therapy Spot παρέχουμε υπηρεσίες ψυχοθεραπείας και συμβουλευτικής σε ενήλικες και σε μεταεφήβους στην Ελλάδα, αλλά και σε ανθρώπους που ζουν στο εξωτερικό.

Οι ατομικές συνεδρίες και τα σεμινάρια πραγματοποιούνται είτε δια ζώσης στο γραφείο μας στο Νέο Ηράκλειο, είτε online μέσω Skype.

Η ψυχοθεραπεία και η συμβουλευτική είναι διαδικασίες μέσα από τις οποίες ο άνθρωπος μπορεί να υποστηριχθεί έτσι ώστε να βελτιώσει την ψυχολογική του κατάσταση, να ανακαλύψει τη δύναμή του και τις πηγές στήριξης που διαθέτει, και να αυξήσει την ικανότητά του να ανταποκρίνεται επιτυχώς στις προκλήσεις της ζωής. Μέσα σε ένα πλαίσιο εμπιστοσύνης, κατανόησης και εχεμύθειας ο θεραπευόμενος μπορεί να μοιραστεί την ιστορία του και να βρει λύσεις.

Στόχος της διαδικτυακής αυτής υπηρεσίας είναι η διευκόλυνση της πρόσβασης στις υπηρεσίες ψυχικής υγείας για ανθρώπους που ζουν εκτός της χώρας και που επιθυμούν να λάβουν ψυχολογική υποστήριξη στη μητρική τους γλώσσα, τα ελληνικά. Μέσω του διαδικτύου και της online ψυχοθεραπείας μικραίνουμε τις αποστάσεις και συν-δημιουργούμε έναν ασφαλή θεραπευτικό χώρο για μοίρασμα, ενσυναίσθηση και προσωπική ανάπτυξη.

Το πέρασμα από την εφηβεία στην ενηλικίωση αποτελεί μια πολύ ιδιαίτερη αλλά και σύνθετη φάση της ζωής. Η ψυχολογική συμβουλευτική φοιτητών μπορεί να βοηθήσει αποτελεσματικά το νέο άνθρωπο να ελαφρύνει το φορτίο της μετάβασης, να λάβει ουσιαστική στήριξη και να θέσει τις βάσεις για να εκπληρώσει τα όνειρά του.

Σεμινάρια Ψυχολογίας γύρω από θέματα όπως: ανθρώπινες σχέσεις, αυτοεκτίμηση, δεξιότητες επικοινωνίας και τρόποι βελτίωσής τους, διαχείριση κρίσεων, ψυχική ανθεκτικότητα, αλλά και πιο εξειδικευμένα αντικείμενα όπως το άγχος, οι κρίσεις πανικού, η κατάθλιψη, κ.α. Τα σεμινάρια πραγματοποιούνται σε ολιγομελείς ομάδες ή μέσω διαδικτύου (webinars).

Η επιλογή του κατάλληλου ψυχολόγου και του ψυχοθεραπευτικού μοντέλου που ταιριάζει στον καθένα είναι μια ήδη σύνθετη διαδικασία. Εμείς προσπαθούμε να την κάνουμε λίγο πιο εύκολη παρέχοντας την πρώτη συνεδρία γνωριμίας δωρεάν. Η δωρεάν αναγνωριστική συνεδρία πραγματοποιείται διαδικτυακά μέσω Skype ή Zoom.