Βιογραφικό Ψυχολόγου

Κωνσταντίνα Μπασκουρέλου
Κλινική-Συμβουλευτική Ψυχολόγος – Ψυχοθεραπεία Gestalt

Ψυχολόγος Αθήνα Κωνσταντίνα Μπασκουρέλου

Γεννήθηκα στην Αθήνα και σύντομα η οικογένειά μου μετακόμισε στην επαρχία, όπου και έζησα τα παιδικά και εφηβικά μου χρόνια. Η ζεστασιά της μικρής κοινότητας και η ζωή ανάμεσα στη φύση καλλιέργησαν το έντονο ενδιαφέρον μου για τις ανθρώπινες σχέσεις, τη φυσική ροή των πραγμάτων, την υγεία και την ισορροπία. Διαμόρφωσαν έτσι από νωρίς την προσωπικότητα και τις αξίες μου: την αγάπη και το σεβασμό προς τη φύση και τον άνθρωπο.

Τα ενδιαφέροντα αυτά με έστρεψαν στο χώρο των ανθρωπιστικών επιστημών και συγκεκριμένα στην Ψυχολογία. Σπούδασα στο Τμήμα Ψυχολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών και συνέχισα σε μεταπτυχιακό επίπεδο τις σπουδές μου στο New York College. Είμαι κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος (MA) στην Κλινική – Συμβουλευτική Ψυχολογία από το Πανεπιστήμιο La Salle (Philadelphia, USA). Κατόπιν, εκπαιδεύτηκα στην ψυχοθεραπεία Gestalt στο τετραετές πρόγραμμα του Κέντρου Ψυχοθεραπείας και Εκπαίδευσης Gestalt Foundation.

Είμαι κάτοχος Άδειας Ασκήσεως Επαγγέλματος Ψυχολόγου (Αρ. Πρωτ: 828 / 28-3-2008) και τακτικό μέλος του Συλλόγου Ελλήνων Ψυχολόγων (Σ.Ε.Ψ.)

Εξειδικεύομαι στην αντιμετώπιση του άγχους, της κατάθλιψης, των κρίσεων πανικού, της χαμηλής αυτοεκτίμησης, στη διαχείριση του πένθους και της απώλειας, και στη θεραπευτική στήριξη ατόμων που έχουν υποστεί κακοποίηση, τραύμα ή bullying.

Πιστεύω ότι η καλή ψυχική υγεία είναι περισσότερο μια διαδικασία, παρά ένας προορισμός: ο ψυχικός μας κόσμος, τα συναισθήματα κι οι σκέψεις μας χρειάζονται την ίδια επιμέλεια και φροντίδα που δίνουμε στο σώμα μας και στις υλικές μας ανάγκες.

Έχω συντονίσει ομάδες αυτογνωσίας και ψυχοεκπαίδευσης, και έχω συνεργαστεί με δομές όπως το Αιγινήτειο Νοσοκομείο, οι Γιατροί του Κόσμου, το Κέντρο Ψυχικής Υγιεινής Αιγάλεω, το Πολιτιστικό Κέντρο Δήμου Πετρούπολης, και ο Σύλλογος Κ.Ε.Φ.Ι Αθηνών (Σύλλογος Καρκινοπαθών, Εθελοντών, Φίλων, Ιατρών).

Τα τελευταία χρόνια εργάζομαι με ενήλικες παρέχοντας υπηρεσίες ψυχοθεραπείας και συμβουλευτικής στο ιδιωτικό μου γραφείο στην Αθήνα, στο Νέο Ηράκλειο ή μέσω διαδικτύου.