Ψυχοθεραπεία και Συμβουλευτική Ενηλίκων

Ατομικές Συνεδρίες με Ψυχολόγο στο Νέο Ηράκλειο, Αθήνα και Online

Ψυχοθεραπεία Συμβουλευτική συνεδρία gestalt Therapy Spot ψυχολόγος νέο ηράκλειο ψυχολόγος αθήνα

Υπηρεσίες Ψυχοθεραπείας και Συμβουλευτικής

Μερικές φορές στη ζωή μας ερχόμαστε αντιμέτωποι με καταστάσεις που ξεπερνούν τις αντοχές μας και την ικανότητά μας να τις αντιμετωπίσουμε. Άλλες φορές πάλι, ίσως ερχόμαστε σε επαφή με τη συνειδητοποίηση ότι “κουβαλήσαμε” για πολύ καιρό μόνοι μας τη δυσκολία μας και ότι ήρθε ο καιρός να την μοιραστούμε και να ζητήσουμε τη στήριξη ενός ειδικού.

Η ψυχοθεραπεία και η συμβουλευτική είναι διαδικασίες μέσα από τις οποίες ο άνθρωπος μπορεί να υποστηριχθεί έτσι ώστε να βελτιώσει την ψυχολογική του κατάσταση, να ανακαλύψει τη δύναμή του και τις πηγές στήριξης που διαθέτει, και να αυξήσει την ικανότητά του να ανταποκρίνεται επιτυχώς στις προκλήσεις της ζωής. Μέσα σε ένα πλαίσιο εμπιστοσύνης, κατανόησης και εχεμύθειας ο θεραπευόμενος μπορεί να μοιραστεί την ιστορία του και ό,τι τον προβληματίζει.

Πώς πραγματοποιούνται οι συνεδρίες Ψυχοθεραπείας

Η ψυχοθεραπευτική διαδικασία ξεκινά με μια πρώτη επαφή μεταξύ του/της ενδιαφερόμενου/ης με την ψυχολόγο. Είναι σημαντικό να τονίσουμε ότι η επαφή αυτή θα πρέπει να γίνει από το ίδιο το άτομο που επιθυμεί να ξεκινήσει ψυχοθεραπεία και όχι από τρίτα μέρη (πχ. γονείς, φίλοι, σύντροφοι κλπ.). Για το σκοπό αυτό, στο Therapy Spot δίνουμε τη δυνατότητα για μια δωρεάν διαδικτυακή συνεδρία γνωριμίας διάρκειας 30′. Κατά την αναγνωριστική αυτή συνεδρία, το ενδιαφερόμενο άτομο μπορεί να πάρει κάποιες χρήσιμες πληροφορίες σχετικά με την ψυχοθεραπευτική διαδικασία και να δώσει ένα πιο πλήρες στίγμα του θεραπευτικού του αιτήματος.

Διάρκεια και συχνότητα Ψυχοθεραπευτικών συνεδριών

Οι ατομικές συνεδρίες έχουν διάρκεια 50’ και πραγματοποιούνται σε εβδομαδιαία βάση. Η θεραπευτική διαδικασία μπορεί να στοχεύει σε πιο δομικές αλλαγές ή σε μια πιο βραχυπρόθεσμη αντιμετώπιση ενός συγκεκριμένου θέματος. Ο τρόπος εργασίας και το εύρος των συναντήσεων συμφωνείται από κοινού και εξαρτάται από παράγοντες όπως το αίτημα, η διάγνωση και οι εξατομικευμένες ανάγκες του κάθε θεραπευόμενου/ης.

Σε ποιούς απευθύνονται οι συνεδρίες Ψυχοθεραπείας και Συμβουλευτικής

Οι ατομικές συνεδρίες Ψυχοθεραπείας και Συμβουλευτικής απευθύνονται σε ενήλικες που αντιμετωπίζουν θέματα όπως άγχος, κατάθλιψη, κρίσεις πανικού, φοβίες, τραύμα ή bullying, χαμηλή αυτοεκτίμηση, πένθος – απώλεια, αλλά και σε όσους επιθυμούν να βελτιώσουν τις διαπροσωπικές τους σχέσεις, τη δημιουργικότητά τους, και να καλλιεργήσουν την αυτογνωσία τους. Απευθύνονται επίσης σε άτομα που βρίσκονται σε καταστάσεις κρίσης και έντονων μεταβολών, μεταβάσεων και προκλήσεων στη ζωή τους και επιθυμούν να λάβουν ψυχολογική υποστήριξη.

Ψυχοθεραπεία: ένα ταξίδι επανασύνδεσης με τον Εαυτό και τον Κόσμο

Η θεραπευτική διαδικασία είναι ένα ταξίδι γνωριμίας και επανασύνδεσης με τον εαυτό μας και τον κόσμο. Η ψυχοθεραπεία αποτελεί μια πρόσκληση να ανακαλύψουμε τον δικό μας τρόπο να ανθίζουμε και να αναπτύσσόμαστε: το αυθεντικό για εμάς μονοπάτι να υπάρχουμε, να κινούμαστε και να συναντιόμαστε με τους άλλους.

Στο Therapy Spot o τρόπος που προσεγγίζουμε την ψυχοθεραπεία, την επανασύνδεση με τον εαυτό μας και τη θεραπευτική αλλαγή είναι αυτός της ψυχοθεραπείας Gestalt. Έλα να ανακαλύψουμε μαζί τον δικό σου τρόπο να ανθίζεις! Επικοινώνησε μαζί μας για να αξιοποιήσεις τη δωρεάν συνεδρία γνωριμίας.