Ψυχοθεραπεία και Συμβουλευτική Ενηλίκων

Ατομικές Συνεδρίες
Ατομική Ψυχοθεραπεία Συμβουλευτική - Therapy Spot ψυχολόγος νέο ηράκλειο ψυχολόγος αθήνα

Μερικές φορές στη ζωή μας ερχόμαστε αντιμέτωποι με καταστάσεις που ξεπερνούν τις αντοχές μας και την ικανότητά μας να τις αντιμετωπίσουμε. Άλλες φορές πάλι, ίσως ερχόμαστε σε επαφή με τη συνειδητοποίηση ότι “κουβαλήσαμε” για πολύ καιρό μόνοι μας τη δυσκολία μας και ότι ήρθε ο καιρός να την μοιραστούμε και να ζητήσουμε τη στήριξη ενός ειδικού.

Η ψυχοθεραπεία και η συμβουλευτική είναι διαδικασίες μέσα από τις οποίες ο άνθρωπος μπορεί να υποστηριχθεί έτσι ώστε να βελτιώσει την ψυχολογική του κατάσταση, να ανακαλύψει τη δύναμή του και τις πηγές στήριξης που διαθέτει, και να αυξήσει την ικανότητά του να ανταποκρίνεται επιτυχώς στις προκλήσεις της ζωής. Μέσα σε ένα πλαίσιο εμπιστοσύνης, κατανόησης και εχεμύθειας ο θεραπευόμενος μπορεί να μοιραστεί την ιστορία του και ό,τι τον προβληματίζει.

Οι ατομικές συνεδρίες έχουν διάρκεια 50’ και συνήθως πραγματοποιούνται σε εβδομαδιαία βάση. Η θεραπευτική διαδικασία μπορεί να στοχεύει σε πιο δομικές αλλαγές ή σε μια πιο βραχυπρόθεσμη αντιμετώπιση ενός συγκεκριμένου θέματος. Ο τρόπος εργασίας και το εύρος των συναντήσεων συμφωνείται από κοινού και εξαρτάται από το αίτημα και την ανάγκη του κάθε θεραπευόμενου.

Οι ατομικές συνεδρίες απευθύνονται σε ανθρώπους που αντιμετωπίζουν θέματα όπως άγχος, κατάθλιψη, κρίσεις πανικού, φοβίες, τραύμα ή bullying, χαμηλή αυτοεκτίμηση, πένθος – απώλεια, αλλά και σε όσους επιθυμούν να βελτιώσουν τις διαπροσωπικές τους σχέσεις, τη δημιουργικότητά τους, και να καλλιεργήσουν την αυτογνωσία τους. Απευθύνονται επίσης σε άτομα που βρίσκονται σε καταστάσεις κρίσης και έντονων μεταβολών, μεταβάσεων και προκλήσεων στη ζωή τους και επιθυμούν να λάβουν ψυχολογική υποστήριξη.

Στο Therapy Spot θεραπευτής και θεραπευόμενος δημιουργούμε μαζί το χώρο για το μοίρασμα, την αποδοχή, την αυτοβελτίωση και την αλλαγή.

Η θεραπευτική διαδικασία είναι ένα ταξίδι γνωριμίας με τον εαυτό σας, μια πρόσκληση να ανακαλύψετε τον δικό σας τρόπο να ανθίζετε και να αναπτύσσεστε.