Δωρεάν Συνεδρία Γνωριμίας

Διαδικτυακή αναγνωριστική συνεδρία με ψυχολόγο: ας κάνουμε μια πρώτη επαφή

Ψυχολόγος δωρεάν συνεδρία γνωριμίας therapyspot

Συχνά η πρώτη επίσκεψη σε ψυχολόγο γίνεται πιο δύσκολη λόγω διστακτικότητας, έλλειψης πληροφοριών ή και παρανοήσεων γύρω από τη στήριξη που μπορεί να παρέχει και τους τρόπους με τους οποίους μπορεί να βοηθήσει τον θεραπευόμενο.

Είναι απολύτως φυσιολογικό -ειδικά όταν πρόκειται για μια εντελώς καινούρια εμπειρία- να νιώθετε άγχος ή αμηχανία, ή και να μην είστε σίγουροι ότι η ψυχοθεραπεία είναι “για εσάς”, ότι μπορεί να σας ωφελήσει. Η πρώτη συνεδρία είναι απλά μια συνάντηση γνωριμίας που μπορεί να σας δώσει την ευκαιρία να περάσετε από το πώς φαντάζεστε ότι θα ήταν μια τέτοια συνθήκη στο πώς είναι όντως.

Είναι επίσης συχνό ένας άνθρωπος που ενδιαφέρεται να ξεκινήσει ψυχοθεραπεία να επισκέπτεται αρχικά διάφορους ψυχολόγους προκειμένου να κάνει την έρευνά του και να διαπιστώσει με βιωματικό τρόπο ποιός είναι ο κατάλληλος γι’ αυτόν.

Η πρώτη συνεδρία βοηθά τόσο τον ενδιαφερόμενο για θεραπεία όσο και τον θεραπευτή να σχηματίσει μια πρώτη εικόνα και να πάρει χρήσιμες πληροφορίες σχετικά με το κατά πόσο θα ήταν γόνιμη η συνεργασία τους. Στόχος της είναι να διευκολύνει και να υποστηρίξει τον πελάτη στην αναζήτηση του κατάλληλου επαγγελματία ψυχικής υγείας.

Κατά τη συνάντηση αυτή έχετε τη δυνατότητα να παρουσιάσετε πιο αναλυτικά τους λόγους που σας φέρνουν στο γραφείο του ψυχολόγου και να λύσετε τυχόν απορίες σας σχετικά με εμάς, τη θεραπευτική διαδικασία που ακολουθούμε και το πώς μπορείτε να ωφεληθείτε απ’ αυτήν.

Παράλληλα, και με εμπιστευτικό τρόπο, μας δίνετε ένα πιο ολοκληρωμένο στίγμα σχετικά με τις ανάγκες σας, τις προσδοκίες σας από την διαδικασία, καθώς και το αν το θέμα σας εμπίπτει στο εύρος της εξειδίκευσης και της δυνατότητάς μας να σας υποστηρίξουμε.

Η δωρεάν αναγνωριστική συνεδρία έχει διάρκεια 30′ και πραγματοποιείται διαδικτυακά μέσω Skype ή Zoom κατόπιν ραντεβού.

Η επιλογή του ψυχολόγου και του ψυχοθεραπευτικού μοντέλου που ταιριάζει στον κάθε άνθρωπο είναι μια ήδη σύνθετη διαδικασία. Εμείς προσπαθούμε να την κάνουμε λίγο πιο εύκολη παρέχοντας την πρώτη συνεδρία γνωριμίας δωρεάν.